Baggrundnavn
Værker Biografi Noder Indspilninger Lyt Billeder | Hørelære | Kontakt | English
Orkester, sinfonietta Sceniske værker Kammermusik med sang Kammermusik uden sang Soloinstrument og solosang Værker for kor Instrumenter og computer Arrangementer og bearbejdelser Kronologisk værkliste
Essay I · Vand

Symfoni nr. 1 (1999-2000)

Varighed:

16 min.

 

Besætning:

3-3-3-3, 4-3-3-1, pauker, slagtøj (2), klaver/

celeste, harpe, strygere

 

Komponeret på bestiling af Symphonic

Variations of Europe i forbindelse med

MusikSommerBerlin 2000 Festival.

 

Uropførelse:

16/6 2000 i Tivolis koncertsal, København

Det kgl. danske Musikkonservatoriums

Symfoniorkester

Michel Tabachnik, dirigent

Et stykke smuk og særegent underfundig poesi i fire satser, nørgårdsk i sin filtrede mangelagethed, men absolut sin helt egen i spindelvævfin snørklet melodik og klanglig farverigdom.

Ursula Andkjær Olsen, Berlingske Tidende

 

Et forvirrende bekendtskab var den i hvert fald, og ikke mindre i lys af titlen. Der er intet monumentalt eller arkitektonisk ambitiøst over de fire meget korte satser der snarest virker som løsrevne fragmenter, måske glimtvise nedslag i et længere, imaginært forløb. Tanken er udfordrende.

...Alt i alt er det en ”symfoni” der stiller flere spørgsmål end den giver svar. Smuk og uvirkeligt drømmende i sin klang, foruroligende i sin uforudsigelighed og veg i konturerne er den måske ligefrem en polemisk kommentar til det overleverede symfonibegreb.

Jan Jacoby, Politiken

 

Erzähl’s noch einmal, Erik...

...Gemeinsam ist der Musik ein Duktus nervöser Unruhe. Mit jeweils etwa drei Minuten dauern die Sätze nicht lang. Ob die Methode, das gleiche musikalische Material durch wechslende Auswahl, Farbgebung, Instrumentation in neuen Aggregatzuständen zu führen, auch über symphonische Strecken trüge? Es wäre zumindest den Versuch wert.

Die Welt

Biografi Indspilninger Lyt English Arrangementer og bearbejdelser